Nieuws

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrieven van het jaar 2021

Nieuwsbrief November

Wat was het geweldig om afgelopen periode weer personeels- en groepsactiviteiten te kunnen en mogen verzorgen. Het liet overduidelijk zien dat mensen behoefte hebben om elkaar te ontmoeten. Je collega's, vrienden of familie weer treffen bij een event of activiteit versterkt de onderlinge band en brengt plezier en gezelligheid. Het heeft ervoor gezorgd dat wij weer personeels-, bedrijfs- en familieactiviteiten hebben mogen verzorgen voor verschillende bedrijven, organisaties en families. Sinds lange tijd hebben wij ook weer thema-avonden zoals Aprés Ski en Casino verzorgd! Maar hoe snel kan het gaan? De besmettingscijfers lopen helaas weer op en met ingang van zaterdag 13 november jl. zijn er weer strengere maatregelen van kracht. Ondanks deze opnieuw 'lastige tijd' staan wij vanzelfsprekend voor je klaar ​​en blijven wij de schouders er onder zetten, ook op 1,5 meter afstand! 

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief Mei

Met de versoepelingen die gisteravond tijdens de persconferentie zijn aangekondigd, lijkt het er op dat er vanaf 19 mei a.s. meer mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Dit zou betekenen dat wij voor jongeren t/m 17 jaar ook binnen weer activiteiten mogen verzorgen zoals indoor drone-vliegen en ArcheryTag. Geweldig nieuws en laten we hopen dat met het huidige vaccinatieprogramma en de testmogelijkheden, komende zomer nog veel meer mogelijk is. Wij houden u op de hoogte. In deze nieuwsbrief lees je meer over een speciale kortingsactie voor (basis)scholen, BSO's en verenigingen, uitbreiding van het assortiment SUP-boards en onze nieuwe dry bags voor water- en buitensportactiviteiten

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief April

Ondanks de aangekondigde versoepelingen en verschillende testevents heeft de pandemie de evenementenbranche nog steeds in haar greep. Ondanks de voordelen van thuis werken, wordt het gemis van elkaar niet kunnen ontmoeten, steeds meer voelbaar in de samenleving. Met een goed vaccinatiebeleid komen hopelijk de spontane momenten met collega's op de werkvloer en tijdens een teamuitje weer in zicht. Wij hebben in ieder geval afgelopen periode niet stil gezeten en brengen je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en actuele acties. In deze nieuwsbrief lees je meer over verplichte veiligheidsmatten voor speeltoestellen op harde ondergrond, een korte terugblik naar Koningsdag 2019 en onze aanbieding in de meivakantie. 

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief januari

Allereerst de beste wensen voor 2021! In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van belangrijke wijzigingen op het gebied attractie- en speeltoestellen. Voor zowel huurders als verhuurbedrijven gaan er komend jaar een aantal dingen veranderen. Verder kijken we terug op afgelopen jaar die voor ons allemaal om bekende redenen anders is verlopen als verwacht en daarom niet snel zullen vergeten. Gelukkig zijn er ook mooie en positieve dingen gebeurd zoals de toevoeging van indoor drone vliegen en lasergamen aan het assortiment. Vanwege de groeiende vraag naar watersportactiviteiten is ook Suppen (Stand Up Paddling) toegevoegd aan het aanbod van Sportwijzer. Als laatste hebben wij vanwege een overname diverse nieuwe spelen voor verhuur beschikbaar.

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwe ontwikkelingen in de branche

Wijzigingen in de WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen)

Om de veiligheid van spelende kinderen nog meer te kunnen waarborgen wordt per 1 juli 2021 de WAS (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen) voor opblaasbare speeltoestellen aangepast. De belangrijkste wijzigingen zijn:- Verhuurbedrijven dienen huurders te instrueren over veilig gebruik en veilige plaatsing van een opblaasbare speeltoestel.- Er dient valdempend materiaal rond een opblaasbaar toestel geplaatst te worden wanneer de ondergrond dit noodzakelijk maakt. Bijvoorbeeld bij plaatsing op bestrating.- Opblaasbare speeltoestellen dienen periodiek gekeurd te worden.- Huurder is verplicht een ernstig ongeval te melden bij de verhuurder, die vervolgens verplicht is dit te melden bij de NVWA. Omdat wij als verhuurder veilig spelen en preventie erg belangrijk vinden, hebben wij afgelopen periode onze procedures nog eens extra onder de loep genomen. Daar waar nodig passen wij onze werkwijze en procedures aan om per 1 juli 2021 te voldoen aan de norm voor veilig gebruik van speeltoestellen, zodat je bij Sportwijzer zonder zorgen huurt. Wil je als consument meer weten over veilig spelen op opblaasbare speeltoestellen, neem dan contact met ons op.

Terugblik op het jaar 2020

2020: een bewogen, bevlogen en innovatief jaar

De pandemie had en heeft nog steeds een enorme impact op de evenementenbranche, wat zorgde voor een sterk veranderende vraag in de markt. Met name (grote) vergunningsplichtige evenementen gingen niet door en na de versoepelingen van de maatregelen gingen veel mensen, vaak in kleinere groepjes, er vooral actief op uit. Activiteiten als mountainbiken en steppen waren populair en ook kanovaren, kajakken en Suppen (met of zonder hond) waren in trek bij families, scholen en (vrienden)groepen. Gedurende de zomermaanden en in het najaar hebben wij met inachtneming van de RIVM-regels gelukkig groepsactiviteiten als handboogschieten, quadrijden, laserkleiduifschieten, geocache, lasergamen en indoor dronevliegen mogen verzorgen. Omdat activiteiten voor jongeren t/m 17 jaar doorgang mochten vinden, hebben de sport- en introductiedagen voor scholen de nodige fun en nieuwe vriendschappen opgeleverd.

Nieuwsbrieven 2020

Nieuwsbrief februari

Met deze nieuwsbrief, die 6 maal per jaar zal verschijnen, wil Sportwijzer haar relaties graag op de hoogte houden van nieuws en ontwikkelingen die spelen in onze branche en rondom onze organisatie. Aanschaf van nieuwe stormbanen en projecten die spelen voor het komende seizoen. Dit jaar gaan we klanten die zelf verhuurmaterialen komen ophalen en retourneren bij Sportwijzer extra belonen met korting! 

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief april 

De evenementenbranche wordt momenteel zwaar getroffen. Een onzekere tijd maar tegelijkertijd ook blij en gepast trots op ons team hoe wij afgelopen periode goede afspraken met onze klanten hebben gemaakt met het oog op de reserveringen die al in de planning stonden. Dank voor het vertrouwen! Deze ongewone situatie heeft Sportwijzer doen besluiten tijdelijk de algemene voorwaarden aan te passen. 

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief juni

De versoepeling van de maatregelen heeft voor de evenementenbranche en attractieverhuur positieve effecten. Gezamenlijke groepsactiviteiten buiten zijn weer mogelijk! De groep mag maximaal uit 30 personen bestaan ​​en er moet 1,5 meter onderling afstand worden gehouden. Bijna ons volledige assortiment attracties en verhuurmaterialen, maar ook de activiteiten waarbij de 1,5 meter onderlinge afstand geen probleem is, kunnen onder bepaalde voorwaarden weer georganiseerd worden. Wij staan weer voor u klaar!  

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief augustus

Vanwege versoepeling van de Corona maatregelen zijn veel activiteiten gelukkig weer op gang gekomen. Wij merken dat de weg naar Sportwijzer weer gevonden is en in periode voor de vakantie hebben wij mooie projecten voor scholen en groepen voor hun uitje mogen verzorgen. Nu tijdens de vakantie ontvangen wij met name toeristen en kleinere groepen die verblijven in de Achterhoek en Twente. Opvallend  is dat de buitensportactiviteiten als kanovaren, archerytag en suppen en groepsactiviteiten zoals handboogschieten en mountainbiketochten veel geboekt worden.  

Lees de nieuwsbrief ››

Nieuwsbrief november

Corona verandert veel en de evenementenbranche heeft hier zwaar onder te lijden. Ondanks de voordelen van thuis werken, wordt het gemis van elkaar niet kunnen ontmoeten langzaam voelbaar. De spontane momenten met collega´s en het plezier van de werkvloer behoren even tot het verleden. Komt bij wat je sportief nu samen nog kunt doen. Inspelend op deze situatie stond onlangs collega Michel in het nieuws i.v.m. de overname van het bedrijf InDrone, waarmee Sportwijzer indoor dronevliegen aan haar activiteitenaanbod heeft toegevoegd. 

Lees de nieuwsbrief ››